Even though it is over a month until Christmas, I have already begun to bake with Christmas flavours. It's so delicious and why not enjoy these flavors already now. I baked the cake in my new cake pan from Nordic Ware and I am very pleased.
Mjuk Pepparkaka med Mascarpone
75 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
1 ägg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlika
0,5 dl (havre)mjölk
Värm ugnen till 175 C. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i ägget. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda kakan i ca 30 minuter.
Soft Gingerbread Cake with Mascarpone
75 g butter, soft
1.5 dl brown sugar
1 egg
100 g mascarpone (3/4 dl)
2 dl flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp ginger
0.5 tsp cloves
0.5 dl (oat) milk
2 Comments
Kakan bli så fin i den där formen. Och den är med all säkerhet god också! Kram, kram!
ReplyDeleteJa, visst blev den fin :) Kram!
Delete