Friday, August 11, 2017

Sesame Tofu

Tofu i sig smakar inte mycket, så därför är det viktigt att marinera den eller smaksätta den ordentligt. I dagens recept får ni en marinad för tofu med bl.a. sesamolja i. Tofun kan sedan användas som fyllning i t.ex. pita, sallad...

Tofu in itself does not taste much, so it is important to marinate it or to season it properly. In today's recipe you get a marinade for tofu with sesame oil. The tofu can then be used as a filling in e.g. pita, salads...



Sesame Tofu

300 g tofu, diced

marinade:
2 tbsp water
1.5 tbsp soy sauce
1 tbsp sesame oil
0.5 tbsp rice vinegar
1 tbsp coconut blossom syrup
0.5 tsp ginger powder
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp cayenne pepper
1 tbsp cornstarch

Dice the tofu and place them in the marinade and allow to marinate for 30 minutes. Heat a frying pan and fry the tofu and 2 tbsp of the marinade for 5-10 minutes. Flip the tofu as needed to brown all sides. 



Sesamtofu

300 g tofu, tärnad

marinad:
2 msk vatten
1,5 msk sojasås
1 msk sesamolja
0,5 ss risvinäger
1 msk kokosnötblommesirap
0,5 tsk gingerpulver
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk cayennepeppar
1 msk majsstärkelse

Tärna tofun och placera den i marinaden och låt marinera i 30 minuter. Värm en stekpanna och stek tofu och 2 msk av marinaden i 5-10 minuter. Vänd på tofun efter behov för att få en fin stekyta på alla sidor.

2 comments:

  1. Jag vet inte om jag smakat tofu nån gång. Men jag kan tänka mig att det behöver kryddas ordentligt, precis som du säger. Ha en fin dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Det finns också smaksatta tofun att köpa nuförtiden.

      Delete