Tofu i sig smakar inte mycket, så därför är det viktigt att marinera den eller smaksätta den ordentligt. I dagens recept får ni en marinad för tofu med bl.a. sesamolja i. Tofun kan sedan användas som fyllning i t.ex. pita, sallad...

Tofu in itself does not taste much, so it is important to marinate it or to season it properly. In today's recipe you get a marinade for tofu with sesame oil. The tofu can then be used as a filling in e.g. pita, salads...



Sesame Tofu

300 g tofu, diced

marinade:
2 tbsp water
1.5 tbsp soy sauce
1 tbsp sesame oil
0.5 tbsp rice vinegar
1 tbsp coconut blossom syrup
0.5 tsp ginger powder
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp cayenne pepper
1 tbsp cornstarch

Dice the tofu and place them in the marinade and allow to marinate for 30 minutes. Heat a frying pan and fry the tofu and 2 tbsp of the marinade for 5-10 minutes. Flip the tofu as needed to brown all sides. 



Sesamtofu

300 g tofu, tärnad

marinad:
2 msk vatten
1,5 msk sojasås
1 msk sesamolja
0,5 ss risvinäger
1 msk kokosnötblommesirap
0,5 tsk gingerpulver
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk cayennepeppar
1 msk majsstärkelse

Tärna tofun och placera den i marinaden och låt marinera i 30 minuter. Värm en stekpanna och stek tofu och 2 msk av marinaden i 5-10 minuter. Vänd på tofun efter behov för att få en fin stekyta på alla sidor.