Saturday, August 12, 2017

Raw Buckwheat Porridge

Att börja dagen med en sådan här skål gör en pigg och glad. Jag tycker att toppingen är otroligt viktig i sådana här frukostar. Jag toppade min gröt med färska bär, granola och jordnötssmör. Smaskens!

Starting the day with such a bowl makes you both lively and happy. I think the toppings are incredibly important in such breakfasts. I topped my porridge with fresh berries, granola and peanut butter. Yummy!


Raw Buckwheat Porridge

1 1/4 dl buckwheat groats
1 dl frozen berries (raspberry, strawberry, blueberry)
1-1,5 dl water or almond milk
1 tsp blueberry powder
coconut blossom syrup or dates

Place buckwheat in a bowl and cover with water. Allow to sit overnight or for at least 2 hours. Drain and rinse carefully as the soak water is slimy. Put all ingredients in a blender and process until smooth. Add water or milk little by little until desired consistency. 



Raw Bovetegröt

1 1/4 dl bovetekärnor
1 dl frysta bär (hallon, jordgubb, blåbär)
1-1,5 dl vatten eller mandelmjölk
1 tsk blåbärspulver
kokosblomsirap eller dadlar

Placera bovete i en skål och täck med vatten. Låt stå över natten eller i minst 2 timmar. Sila bort vattnet och skölj kärnorna ordentligt. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills slät. Tillsätt vatten eller mjölk tills önskad konsistens.

4 comments:

  1. Älskar bovetekärnör:) Vilken bra frukost:) Ha en bra veckoslut Katarina:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Jael! Och ha ett skönt veckoslut.

      Delete
  2. Wow! Detta måste jag testa...
    Kram från Titti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och roligt om du vill testa! Kram!

      Delete