Friday, August 4, 2017

Baileys Fudge Sauce

Det här är en mycket god chokladsås, en smak för de vuxna då den innehåller alkohol. Såsen är god att ha på vaniljglass. Men kan även, när den har stelnat, användas i bakverk. Jag kan berätta att den är god att äta rakt från burken också :) Receptet hittade jag här

This is a very good chocolate sauce, a taste for the grown-ups since it contains alcohol. The sauce is yummy on vanilla ice cream. But, even when it's thickened it can be used in baked goodies. I can tell you that it's good to eat it straight from the jar as well :) I found the recipe here.


Baileys Fudge Sauce

1 dl Baileys
0.5 dl cocoa powder
0.5 dl coconut blossom syrup
50 g dark chocolate, chopped

Whisk together the Baileys, cocoa powder, and syrup in a pot until smooth. Bring to a boil, stirring frequently, then reduce heat to low and simmer for about 3-5 minutes, until thickened slightly. Remove from the heat and add the chocolate. Stir until smooth.
Cool slightly and use immediately, or store in the refrigerator. It will be thick once chilled, so if you want it pourable, you may need to warm it slightly.



Baileys Fudgesås

1 dl Baileys
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokosblomsirap
50 g mörk choklad, hackad

Vispa Baileys, kakaopulver och sirap i en kastrull tills slät. Koka upp, rör om ofta, minska sedan värmen till låg och låt sjuda i ca 5 minuter tills den tjocknat en aning. Avlägsna från värmen och tillsätt choklad. Rör tills slät. Använd omedelbart eller förvara i kylskåp. Det blir tjock när den är kyld, så om du vill ha den hällbar, kan du behöva värma den något.


4 comments: