Nowadays it is common to bake with vegetables, lentils and beans, and most often you do not taste them, but they make the pastries moist. In this cake I used zucchini, I grated it roughly, but if you want it less visible you can grate it finely. Chocolate and zucchini are a nice combo. Do you bake with vegetables?
Choklad Zucchinikaka
1 ägg
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker
80 g smör, smält
2 dl riven zucchini, pressa ur lite av vätskan
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 msk kakao
1 tsk espressopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
0,5 dl vatten
0,5 dl chokladbitar
Värm ugnen till 175 C. Blanda ägg och socker. Tillsätt smör och zucchini. Blanda sedan i resterande ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i bakplåtspappersklädd bakform och grädda i 15 minuter.
Chocolate Zucchini Cake
1 egg
0.5 dl coconut sugar
0.5 stevia sugar
80 g butter, melted
2 dl grated zucchini, squeeze out some of the liquid
1 dl wheat flour
1 dl rye flour
2 tbsp cocoa
1 tsp espresso powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
0,5 dl water
2 Comments
Jag gillar också att baka med grönsaker;kakorna blir så saftiga då:) Mums vad din kaka ser bra ut:)
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete