Cauliflower is a great vegetable that can be used in many different ways. Cauliflower risotto is a favorite, so even pizza crust made of cauliflower, recipe here and here and now I made small patties of cauliflower. Very yummy and a tip is to taste the mixture before you mix in the egg, so you can adjust the seasoning if necessary.
12 pcs
5 dl cauliflower rice
0.5-1 dl parmesan cheese, grated
2 tbsp coconut flour
0.5 tbsp fiber husks
1 egg
1/4-0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika
pinch of black pepper
Stir together all the ingredients in a bowl. Heat a skillet with coconut oil / butter and form the batter into balls/small patties and fry on both sides about 4 minutes or until they are golden brown.
Blomkålsbollar
12 st
5 dl blomkålsris
0,5-1 dl parmesanost, riven
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
1/4-0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprika
nypa svartpeppar
Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Värm en stekpanna med kokosolja / smör och forma smeten till bollar / små biffar och stek på båda sidor ca 4 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Värm en stekpanna med kokosolja / smör och forma smeten till bollar / små biffar och stek på båda sidor ca 4 minuter eller tills de är gyllenbruna.
4 Comments
Hej. Verkar gott! Jag har en fråga bara: blomkålsris, är det bara småbitar av blomkål eller ska det vara tillagat också? Tack/Anna
ReplyDeleteHej Anna. Jag har mixat rå blomkål i en matberedare till ris och använder det som sådant.
DeleteDe här låter så goda,tack för recept:)
ReplyDeleteTack snälla :)
Delete