A chocolate cake that is already good in itself, but to make it Christmassy, I have added pieces of gingerbread dough. You can if you want add gingerbread spice in the batter, it's up to you.
Pepparkaks-Chokladkaka
100 g smör, smält
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
pepparkakskrydda, valbart
pepparkaksdeg i bitar
Blanda ihop det rumsvarma smöret och socker. Tillsätt äggen och blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fyll 4 st (á 7 cm) silikonformar med smeten och tryck i pepparkaksdegsbitar . Grädda i 175 C grader ca 20 minuter. Låt svalna.
2,5 dl sugar
2 eggs
1,5 dl flour
4 tbsp cocoa
0,5 tsp baking powder
a pinch of salt
gingerbread spice, optional
gingerbread dough, pieces
0 Comments