One can never have too much of chocolate and there's always room in your stomach for dessert. Surely you know that the stomach has a separate section for just desserts :) This chocolate cake tastes best when it is eaten cold from the fridge.
Fudge Chokladkaka med Chokladfrosting
60 g smör, smält
1 1/4 dl kokossocker
1 ägg
3/4 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk vanilj
en nypa salt
chokladfrosting
0,4 dl grädde
50 g choklad
1 tsk smör
Blanda ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och sedan resterande ingredienser. Blanda till slät. Häll smeten i två (á 7cm i diameter) formar och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna.
För chokladfrostingen; värm upp grädden i en kastrull och lägg sedan i chokladen och smöret. Låt stå några minuter och blanda sedan tills slät. Låt stå tills frostingen tjocknat och toppa sedan kakorna med frostingen.
Fudge Chocolate Cake with Chocolate Frosting
60 g butter, melted
1 1/4 dl coconut sugar
1 egg
3/4 dl flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp vanilla
a pinch of salt
chocolate frosting
0.4 dl cream
50 g chocolate
1 tsp butter
Mix together butter and sugar in a bowl. Add the egg and the remaining ingredients. Mix until smooth. Pour batter into two (á 7cm in diameter) molds and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool.
For the chocolate frosting; heat the cream in a saucepan and then add the chocolate and butter. Let stand a few minutes then mix until smooth. Let the frosting thicken a bit and then top the cakes with frosting.
4 Comments
Hahaha, ja det är så sant som det är sagt, lite efterrätt kan man alltid klämma ner:) Och dessa godsakerna får vi garanterat plats för!
ReplyDeleteKramar
Hihi, javisst :) Kram!
DeleteI bet! MMMMMMMMM!
ReplyDeleteThey look just stunning & that frosting screams: lick me right now! :)
Thanks Sophie!
Delete